M
10 lecții de viață de la Albert Einstein!

1.Urmează-ți curiozitateaEinsteinQuote

“ Nu am un talent special. Sunt doar un curios pasionat.”

– Ce îți stârnește curiozitatea?

Sunt curios ce anume face ca o persoană să reușească acolo unde alta eșuează. Acesta este motivul pentru care am studiat ani la rând succesul.

– De ce anume ești cel mai curios?

Urmărirea sursei curiozității tale este cheia succesului tău.

 2. Perseverența este inestimabilă

“Nu sunt atât de inteligent, ci doar stau mai mult timp să mă gândesc la problemă”.

Ești hotărât să perseverezi până vei ajunge la destinație? Se spune că adevărata valoare a unui timbru postal este că stă lipit de plic până ce acesta ajunge la destinație. Fii precum timbrul poștal: termină cursa pe care ai început-o, perseverează până ajungi la destinație.

 3. Concentrează-te asupra prezentului

“Orice barbat care conduce o mașina în timp ce sărută o fată frumoasă, nu acordă sărutului atenția cuvenită”.

Poți face orice, dar nu toate odată. Învață să fii prezent acolo unde te afli; dă 100% în tot ceea ce faci.  Concentrarea energiei înseamnă putere și aceasta este diferența dintre succes și eșec.

 4.Imaginația este o unealtă foarte puternică

“Imaginația este totul.  Este avanpremiera farmecului viitor al vieții. Imaginația este mai importantă decât cunoașterea”.

Einstein spunea că “adevăratul semn al inteligenței nu este cunoaștere, ci imaginația”.  Exersează-ți imaginația zilnic, nu lăsa o asemenea forță puternică să fie latentă.

 5.Fă greșeli

“O persoană care nu a făcut niciodată o greșeală, nu a încercat niciodată nimic nou”.

Nu-ți fie frică să faci greșeli. O greșeală nu este un eșec. Greșelile te pot face mai bun, mai inteligent, mai rapid, condiția fiind să înveți din ele. Poți tripla cantitatea de greșeli pe care le faci, dacă înveți din ele, vei avea succes.

6.Trăiește clipa

“Nu mă gândesc niciodată la viitor – va veni cât de curând”.

Singurul mod bun de a întâmpina viitorul este să fii prezent cât de mult poți, “în prezent”. Nu poți schimba ce a fost ieri și nu știi ce va fi mâine, așa că este foarte important să-ți concentrezi toate eforturile pentru “prezent”.  Este singurul care contează, este singurul existent.

7.Creează valoare

“Straduiește-te, nu să fii un om de succes, ci să fii un om de valoare”.

Nu te strădui să încerci să fii un om de succes, petrece-ți timpul încercând să creezi valoare. Dacă ești valoros, vei atrage succesul. Descoperă-ți aptitudinile și talentele pe care le ai, învață să le folosești  într-un mod care să aducă beneficii altora și succesul va veni de la sine.

8.Nu te aștepta la rezultate diferite dacă nu schimbi nimic

“ Nebunie: să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la rezultate diferite”.

Nu poți face aceeași muncă de rutină în fiecare zi și să te aștepți să ai rezultate diferite.  Pentru a-ți schimba viața, trebuie să te schimbi mai întâi tu, să-ți schimbi gândirea și acțiunile.

9.Cunoașterea vine din experiență

“ Informația nu este cunoaștere. Singura sursă de cunoaștere este experiența”.

Poți discuta un subiect, dar discuția îți va oferi doar o înțelegere filosofică a subiectului. Trebuie să experimentezi acel subiect pentru a-l cunoaște.

Care este lecția? Nu pierde prea mult timp ascuns după informații, ieși afară și fă-o! Experimentează și vei obține cunoașterea neprețuită.

10. Învață regulile și apoi joacă mai bine

“ Întâi trebuie să înveți regulile jocului. Apoi trebuie să joci mai bine decât oricine”.

Trebuie să faci două lucruri: primul este să înveți regulile jocului pe care îl joci. Nu este foarte incitant, dar este vital.  Al doilea este să joci mai bine decât oricine altcineva.  Fă aceste lucruri și succesul va fi al tău.

No views yet

Tags: , , , ,

Scrie un comentariu aici