M
9 Tips and Tricks din partea unui experiementat blogger si HR – Laurie Ruettimann

 

1. Niciodata nu vorbi de rau ceva sau pe cineva- acest lucru se aplica fostului angajator, colegilor sau lui Osama bin Laden. Fii de treaba si tolerant cu toti si toate.

2. Asigura- te ca modul in care arati este in ordine- corect sau nu, esti judecat si in functie de aparente.

3. Nu fuma inainte de interviu- o sa simtim si nu ne place. Este o preconceptie cu privire la fumatori cum ca ei ar fi lenesi.

4. Nu fi agresiv si complimenteaza-ne, crede-ne ….functioneaza!

5. Nu ne povesti povestea vietii tale- nu ne place atunci cand confunzi HR-rul cu mama ta, terapeutul sau cel mai bun prieten.

6. Nu te astepta sa avem deadline exact al procesului de selectie- de obicei nu stim cat timp ne va lua sa ocupam pozitia. Ideal ar fi sa o ocupam MAINE!

7. Fii pregatit sa vorbesti despre punctele forte si slabiciunile tale- nu mai spune niciodata ca : „iti pasa prea mult”, „obisnuiesti sa iti iei mai multe responsabilitati”, etc.

8. Cand parcurgem CV-ul impreuna nu trece peste greseli, perioade dificile- ne place cand te opresti asupra unor experiente in urma carora ai invatat ceva. Demonstreaza faptul ca stii sa abordezi minusurile si sa inveti in urma lor.

9. Complimenteaza-ne. Serios, si noi suntem oameni. Arunca o privire prin birou si identifica premii, fotografii sau altceva semnificativ. Fa o conexiune. Asta fac oamenii de vanzari si functioneaza.

Laurie Ruettimann

No views yet

Tags: , , , , , ,

Scrie un comentariu aici