M
Atitudinea conteaza!

Cunostinte, abilitati, multe carti citite, ore petrecute in biblioteca – toate par sa nu mai conteze in fata afirmatiei : ATITUDINEA CONTEAZA!

Auzim frecvent acesta maxima, in special atunci cand suntem in cautarea unui loc de munca de pe pozitia de proaspeti absolventi. Insa, ce inseamna acest lucru?

Care este atitudinea castigatoare?

De multe ori primiti ca feedback din partea persoanelor ce se ocupa cu recrutarea si selectia de personal ca au apreciat pregatirea voastra, insa, o alta persoana, ce se potrivea mai bine cu valorile promovate de companie, a fost aleasa.

Hmmm … e vorba tot de atitudine?!

    Atitudinea intr-adevar face diferenta. Este cu atat mai importanta in cazul absolventilor fara o experienta de munca anterioara care sa ii recomande. Haideti sa luam ca exemplu absolventii de Informatica care vizeaza obtinerea unui job in domeniul studiat. Cu siguranta pentru un post de Junior vor aplica zeci de persoane cu aproximativ aceeasi experienta profesionala in campul muncii.

    Dar, candidatii care demonstreaza interes, pasiune pentru  domeniul studiat (nu doar la interviu, ci au aratat asta si in timpul facultatii), care nu s-au rezumat la cunostintele obtinute in facultate ci au fost impinsi de curiozitate sa invete tehnologii actuale si care in cadrul interviului sunt deschisi, implicati, sociabili vor avea sanse mai mari sa obtina job-ul dorit.

Asadar, atunci cand esti fata in fata cu intervievatorul fii curios, pune intrebari despre post, firma, evidentiaza cunostintele pe care le ai pana in momentul acela si arata-ti disponibilitatea de a invata, de a te dezvolta. Mai mult decat atat, ca sa iti susti afirmatiile, da exemple de situatii in care a trebuit sa inveti ceva si ai facut-o in timp scurt, in care ai fost nevoit sa gasesti solutii inovative. Stiu, nu te poti raporta la un job anterior … dar poti face referire la proiectele in care ai fost implicat (la scoala sau in afara ei).

Fii activ, implica-te in cat mai multe activitati legate de scoala, de hobby-urile pe care le ai si astfel iti vei dezvolta cat mai multe abilitati necesare unui viitor loc de munca.

Asadar, solutia pe care ti-o propun eu este aceea de a fi cat se poate de dinamic cauta: in permanenta sa te dezvolti, implica-te in activitati care iti fac placere, interactioneaza cu cat mai multi oameni iar increderea pe care o vei dobandi in tine se va vedea in cadrul interviului de angajare si va fi apreciata!

Autor – Oana, Recruitment Specialist

No views yet

Tags: , , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu aici