M
Azi este o zi minunata!

Deschizand usa, de parca un uragan l-a adus, nepotelul navali in casa bunicului :

– Bunicule! Bunicule! Am ajuns! Unde esti?

– Aici dragul meu! ii raspunse bunicul cu bratele largi deschise si cu ochii sclipind de bucurie. „Vino sa te stranga mosul in brate!”

– Ai vazut ce zi frumoasa este? Si cata veselie e in jur? Azi e o zi minunata!

– Bunicule, de ce de fiecare data imi spui ca Azi e o zi minunata?

– Pai, dragul mosului, pentru ca asa si este. AZI e o zi MINUNATA!

– Si cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunata? Pai daca azi ploua si maine ploua si mai tare? Si daca ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?

– Da dragul meu. Fiecare zi in care te vad sau ma pot gandi la tine e minunata, fiecare zi in care aud pasarelele ciripind e minunata, fiecare zi in care cineva imi deschide usa si ma intreaba de vorba e minunata, fiecare zi in care …

– Stai! Pai in toate zilele tu faci cate ceva din ce ai zis acuma

– Pai da, zise bunicul. „De aceea in fiecare zi pot spune AZI E O ZI MINUNATA! Pe langa asta, Vali, sa stii un mare secret. Viata este asa cum o simtim noi ca este. Viata este asa cum o planificam in fiecare zi de dimineata cand ne trezim! Daca primul lucru la care te gandesti cand te trezesti este ca iti lipseste jucaria rosie, ca tu nu o sa primesti niciodata bicileta care o vrei, ca nu .. nu .. nu … ei bine, asa se si intampla.  Pentru ca tu asa simti. Si pentru ca ce simti iti creaza ziua. Si atunci, de ce sa nu te trezesti si sa zici in gura mare  ‘ AZI E O ZI MINUNATA!’ Si de ce sa nu spui fiecarui om pe care il intalnesti secretul ca azi e o zi minunata? Spune-i si iti vei face si tie si lui ziua minunata”

Vali lua aminte la lectia spusa de bunicul si se hotari ca de maine sa isi faca singur ziua mai frumoasa. Ajuns acasa si-a atarnat pe perete in fata patului  un smiley galben mare ca un soare, pe care a scris mare de tot „AZI E O ZI MINUNATA!”, astfel incat primul lucru pe care il vede cand deschide ochii sa fie acesta.

 

 

Zilele au trecut si Vali a vazut ca bunicul a avut dreptate. De cand vedea dimineata ca incepe o zi minunata, de cand a inceput sa spuna parintilor si prietenilor ca e o zi minunata, Vali se simtea in permanenta minunat! In plus,  cu cat spunea mai multor oameni, cu atat aducea mai multe zambete pe buzele lor, zambete care ii umpleau si mai mult paharul fericirii lui. Si el se simtea tot mai MINUNAT!

Vali e mare acum. Smiley-ul de la capul patului e acelasi, doar ca il vede si sotia lui dimineata. Si baietelul lui are un smiley aidoma, in camera lui. Si toata viata lui e minunata! Acum a inteles de ce. Daca viata o privesti ca pe zilele care le traiesti, daca toate aceste zile sunt MINUNATE, atunci si viata este MINUNATA!

AZI E O ZI MINUNATA!

No views yet

Tags: , , , , ,

Scrie un comentariu aici