M
Cand spui punct si de la capat la job?

Decizia de a schimba locul de munca este dificila. Inainte de a o lua, este important sa evaluezi daca iti place ceea ce faci, daca valorile si principiile tale se potrivesc cu cele ale firmei, daca nivelul salarial si relatiile cu colegii si superiorii sunt conform asteptarilor.

„Ce incurajez este sa nu plece la prima nemultumire, ci sa discute problemele cu angajatorul, pentru ca nicaieri nu va fi totul roz, peste tot sunt provocari pe care trebuie sa le infrunte”, este sfatul dat de Lucia Caramidariu, Managing Partner Step Up Professional HR Services. Inainte de a lua decizia de a părăsi actualul loc de munca, ar trebui facuta o lista din care sa nu lipseasca activitatea desfasurata, mediul de lucru, salariul, perspective de dezvoltare si ar trebui puse cartile pe fata. Angajatul vine pentru job, pleaca pentru manager”, este una dintre expresiile auzite des pe piaţa resurselor umane. „E important ca angajatul sa comunice cu angajatorul, sa aiba o discuţie deschisa, pentru a vedea cum pot sa mearga mai departe împreuna”, explica Lucia Caramidariu. Reactiile sunt diferite, de la cei care se supara, la cei care incearca sa rezolve problema si sa-i reoferteze pe angajatii buni.

Perioada medie petrecuta de romani la un loc de munca este de 3-5 ani, mai mica in cazul angajatilor din sectorul IT, dar exista si exceptii.

In momentul in care un angajat ia decizia de a-si schimba jobul, trebuie sa stie sa negocieze. La interviu, raspunsul stat dat recruiterului este „vreau noi provocari”.  „Ii sfatuiesc sa discute deschis, sa spuna adevaratele motive, sa spuna „Am învatat asta din ce s-a întâmplat”, sa-si ia lectia si sa mearga mai departe”, mai spune Lucia Caramidariu, subliniind ca o persoană autentica, ce spune lucrurilor pe nume, poate convinge un angajator mult mai bine. Ceea ce le lipseste insa timisorenilor este capacitatea de a negocia, dupa un interviu. „Angajatul spune o suma, angajatorul da alta, candidatul refuza si totul se opreşte aici. E important sa intre intr-o negociere, sa spuna care sunt asteptarile, sa le rediscute” , adauga Lucia Caramidariu.

Pentru a vedea emisiunea integral va invitam sa accesati urmatorul link:

Cand spui punct si de la capat?

No views yet

Tags: , , , , , ,

Scrie un comentariu aici