M
Ce trebuie să știi înainte de a intra în HR?

În ultimii ani, domeniul Resurselor Umane a devenit tot mai atractiv pentru absolvenții facultăților de  psihologie, comunicare, științe economice, relații internaționale, etc. Fiind un domeniu complex putem zice că fiecare specializare menționată a dezvoltat absolvenților săi competențe ce pot fi folosite în HR.

Cu toate acestea pentru tinerii absolvenți, în special pentru cei care nu au studiat în timpul facultății specific acest domeniu, resursele umane se bucură de o imagine idilică.

Ce e important să știi înainte de a aplica pentru un post în resurse umane:

  • Domeniul acesta este unul vast, deci există mai multe ramuri la care te poți gândi. Fiecare ramură necesita abilități diferite: Inspector Resurse Umane (vei avea nevoie de atenție la detalii, răbdare, meticulozitate, organizare riguroasă deoarece vei lucra cu actele și documentele angajaților), Salarizare (abilități numerice, atenție foarte mare la detalii), Recrutare (bune abilități de comunicare și vânzare, gestionare de situații dificile, organizare, inițiativă), Training (abilități de comunicare și prezentare, public speaking, spontaneitate, carismă), Consultanță (e necesară o experiență în domeniu de câțiva ani, deoarece vei acționa ca specialist care poate ghida alte departamente sau companii în diverse acțiuni care implică resursele umane).
    Așadar, încearcă să te cunoști, să știi care iți sunt punctele forte și care cele slabe iar în funcție de acestea aplică pentru ceva ce ți se potrivește. Poți apela la teste de aptitudini, la agenții care te pot ghida în acest demers, te poți gândi la proiectele în care te-ai implicat până acum și ce tip de activități te-au atras mai mult.
  • Mulți tineri se îndreaptă spre acest domeniu din dorința de a fi de ajutor, de a oferi un loc de muncă celor care au nevoie, etc. Este adevărat, vei interacționa cu mulți oameni însa, nu toți vor avea nevoie sau vor aprecia ajutorul pe care tu dorești sa îl oferi. Vei fi nevoit să găsești motivația dincolo ce ceea ce primești în schimb din partea celorlalți.
  • Pozițiile de training și consultanță sunt atrăgătoare pentru tinerii absolvenți… și pe bună dreptate, sunt două dintre cele mai frumoase și provocatoare arii ale HR-ului. Însă, nu vei putea să obții din start aceste poziții deoarece ele necesită o anumită maturitate profesională, o experiență anterioara pe care să se așeze teoria, cărțile, articolele pe care le-ai citit. Da, experiența din cadrul ONG-urilor studențești în care ai prezentat în fața colegilor diferite subiecte, ai învățat tehnici de brainstorming, project management este valoroasa și te va ajuta, însă nu este suficientă pentru un post de trainer sau consultant în cadrul companiilor.  Oferă-ți timp de creștere organică, sănătoasă din punct de vedere profesional și pune-ți ca obiectiv aceste poziții.
  • Departamentul de HR și-a câștigat un rol strategic în ultimii ani în cadrul companiilor, asta înseamnă că nu suntem doar executanți, ci avem responsabilitatea de a veni cu inițiative, idei care sa influențeze deciziile de business. Pentru aceasta e important să fiți informați de trendurile de pe piață, să aveți networking, să participați la conferințe și să citiți.
  • Este un domeniu în care ești mereu ”forțat” sa ieși din zona de confort și să te dezvolți.

Celor care vă doriți să mergeți pe acest drum v-aș sugera să încercați un internship în domeniu, să luați cât mai mult contact cu ce înseamna cu adevărat HR-ul și să găsiți ceea ce vă place cel mai mult.  

Te așteptăm și cu un telefon dacă ai întrebări specifice! 😊

Autor: Oana Deteșan – HR Consultant and Recruitment Coordinator

No views yet

Tags: , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu aici