M
Cum refuzi un loc de munca?

Nu toate ofertele de loc de munca pe care le primesti de la agentiile de recrutare, sau chiar de la angajatori, sunt de interes pentru tine. Unele nu corespund din punct de vedere al obiectivelor tale personale, profesionale sau din motive dintre cele mai variate: compania angajatoare este prea departe de locuinta, nu recicleaza deseurile sau hartia, nu au birou de tip open-space sau laptop-uri de ultima generatie, etc. Pot fi multe motive care sunt importante pentru fiecare dintre noi. In situatia aceasta probabil vei dori sa spui NU. Dar, cum faci asta intr-un mod care sa nu te trimita direct pe “lista neagra” a companiilor?

In primul rand este foarte recomandat sa nu dispari fara urma: sa nu mai raspunzi la telefon sau la e-mail. Orice varianta ai alege in detrimentul acesteia este mult mai buna.

Da un telefon in care sa informezi recruiterul cu privire la decizia ta. Fa-o intr-un mod concis, coerent si sincer. Cand vine vorba de firmele de recrutare informatia pentru care tu refuzi un loc de munca este foarte utila si vor tine cont de ea in viitoarele propuneri de job pe care ti le vor face.Pe de alta parte, angajatorii vor vedea ca esti o persoana pe care se pot baza, ca iti asumi propriile decizii si nu fugi de responsabilitati. Asta va pastra usa deschisa pentru alte oportunitati. Nu se stie niciodata cand te vei razgandi.

O alta modalitate de a refuza un job este folosind e-mailul. Tinand cont de aceleasi criterii mentionate mai sus scrie un mesaj in care, in cateva randuri, sa informezi angajatorul cu privire la decizia ta.

In final, nu uita sa multumesti pentru oportunitatea ce ti-a fost oferita si manifesta-ti interesul de a pastra legatura cu firma in cauza pentru alte proiecte.

 Oana

No views yet

Tags: , , , , ,

Scrie un comentariu aici