M
Cum te simiti dupa concediu?

Au trecut sarbatorile, mesele imbelsugate si petrecerile cu voie buna si…  am revenit la lucru.

Trecerea aceasta e atat de brusca si bulversanta ca o saritura  cu coarda elastica de pe un pod.

Simptomele sunt foarte clare si sunt reunite sub o singura „umbrela” ce poarta numele de depresie post-concediu:

– oboseala;

– melancolie;

– stari de leneveala;

– dezorganizare a activitatii;

– lipsa concentrarii;

Cum sunt pentru tine aceste prime zile de lucru? Probabil ai putut bifa cateva din simptomele mentionate mai sus. Dar, inainte sa iti faci griji cu privire la nivelul de depresie in care esti tu, arunca o privire la colegii tai. Depresia post concediu cu siguranta i-a atins si pe ei.

Specialistii spun ca la baza acestei afectiuni sta serotonina- supranumita si „hormonul fericirii” care produce anumite modificari la nivel psihic. Concediul, oricat de mult asteptat este el, reprezinta o modicare in rutina, o iesire din ritm. Astfel, chiar si cateva zile petrecute de o persona in afara mediului obisnuit pot crea modificari in ceea ce priveste capacitatea acesteia de a se readapta vechiului stil de viata.

Totusi… cum sa ii venim de hac depresiei? Cu o alimentatie sanatoasa (injumatatiti numarul caloriilor consumate in timpul mesei de Craciun, adaugati fructe si legume mai multe), sport, iesiri cu prietenii dupa job, gandire pozitiva, planificarea activitatilor si o redecorare a spatiului de la birou 🙂

Ne asteapata un Nou An cu multe provocari, dar si cu multe motive de a zambi, asadar inlatura depresia si fa loc optimismului in viata ta.

Hapiness is always a choice, not a result!

Oana

No views yet

Tags: , , , , , , , , ,

Comment ( 1 )

  1. mpetcu | ianuarie 10, 2014 Reply Comment

    Hehe, eu am avut o primă saptămână de muncă foarte bună! Am început bine noul an din acest punct de vedere. Nu am fost depresivă deloc, ba chiar aşteptam să încep treaba. Cred că aşa păţesc cei care sunt pasionaţi de ceea ce fac! 🙂

Scrie un comentariu aici