M
Este important modul in care formulam obiectivul in CV?

Unul dintre aspectele cele mai importante pe care un angajator doreste sa il afle despre un candidat este motivatia lui. Este acesta motivat pentru job si pentru companie?

La interviu, motivatia este unul dintre primele lucruri pe care le studiaza recruiterul. Dar pana la interviu, trebuie sa captezi atentia prin CV.

Formularea obiectivului in cadrul CV-ului este foarte importanta, deoarece aici angajatorul gaseste informatii despre motivatia ta cu privire la domeniul de activitate, tipul de companie sau pozitia spre care tintesti.

Pentru a face acest lucru, prima regula de baza este sa mentionezi obiectivul tau profesional in CV.

 A doua regula este sa pui aceasta sectiune la inceputul CV-ului, imediat dupa datele personale.

A treia conditie este ca obiectivul profesional din CV sa respecte o serie de principii- pe care o sa le enumaram in urmatoarea parte- astfel incat  sa fie util pentru angajator.

 Cateva tips-uri pentru scrierea obiectivului in CV:

– Nu introduce in obiectivul tau informatii despre abilitatile tale, experienta de lucru sau de cat timp incerci sa te angajezi in domeniu.

– Este un obiectiv profesional, asadar nu nota aici aspecte ce tin de familie, pasiuni, etc.

–  Pe cat posibil formuleaza un obiectiv singular, adica nu este indicat sa spui ca doresti sa devii un economist de succes sau un veterinar renumit, in functie de ce oportunitati se vor ivi. Angajatorul cauta pe cineva hotarat si determinat sa aibe succes intr-un anumit domeniu.

– Sa fie un obiectiv cat mai specific. A te realiza profesional sau a avea o cariera de succes sunt niste sintagme comune care nu ofera foarte multe informatii angajatorului si nici nu te scot din anonimat.

–  Fii autentic atunci cand formulezi obiectiviu! Nu il copia sau nu prelua modelele standard, creaza unul care sa te reprezinte in mod real.

Asadar, sfatul nostru este sa iti adaptezi obiectivul in functie de jobul pentru care aplici astfel incat sa arati recruiterului/angajatorului ca motivatia ta este in acord cu ceea ce cauta el.

No views yet

Tags: , , , ,

Scrie un comentariu aici