M
Iesi in evidenta in mod creativ!

Suntem in plin sezon estival. Perioada concediilor. Candidatii nu prea se obosesc sa mai raspunda la telefon, sau daca o fac se aud valurile marii in fundal. Afara e soare, cald, frumos, iar noi stam in birou si asteptam cu nerabdare sa ne incepem si noi concediile. Dar tocmai de aceea puterea de concentrare ne scade involuntar si ne oboseste din ce in ce mai mul tcautarea candidatilor. De ce? Nu a trebuit sa stau mult sa ma gandesc la aceasta intrebare, TOATE CV-URILE SUNT LA FEL: alb-negru cu cel mult o poza, indiferent de site-ul de recrutare sau de formatul pe care l-a ales candidatul. Am cautat repede alternative si am gasit unele mai extreme si unele destul de cuminti si accesibile, dar cu acelasi efect – iesirea in evidenta si scoaterea recruterului din rutina :).

Pe primul loc printre cele mai creative CV-uri pe care le-am vazut este de departe cel al designerului graphic Francez Baptiste Chatellier, care pentru a impresiona recruiterii parizieni si-a scris, sau mai bine zis gravat, CV-ul pe o placa de skateboard. Proces pe care l-a documentat printr-un making off postat pe youtube:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bthxOgTk_XQ

Desigur nu toti avem talentul necesar de a realiza asa proiect dar exista si metode mai simple si la indemana tuturor de a iesi in evidenta. De exemplu ce ai spune de un CV pe facebook? Da, ai vazut bine, pe facebook. Pana la urma site-ul de socializare iti ofera toate tool-urile necesare. Iar daca nu te descurci asa de bine cu acest mediu de socializare nu-i nicio problema, exista tutoriale pe youtube.

O alta alternativa pentru CV-urile clasice, foarte accesibila de altfel, si care se preteaza si pentru persoane mai serioase, ca si fire sau pozitie, este oferita de site-ul vizualize.me, care ofera tuturor sansa de a-si crea un CV vizual.

 

Astfel ca daca vrei sa investesti ceva mai mult timp in crearea CV-ului tau pentru a fi remarcat mai repede dintre sute de candidati ai putea incerca una din variantele propuse mai sus sau sa te gandesti la ceva inovator de unul singur. Succes!

 Cornelia

No views yet

Tags: , , , , , , ,

Scrie un comentariu aici