M
Momente amuzante din procesele de recrutare

Se zice ca locul de munca ideal reprezinta jobul pe care il faci cu pasiune, iar atunci cand ai parte si de momente amuzante, reteta este completa.

Jobul de Recruiter din prisma activitatilor facute se poate incadra cu usurinta in categoria joburilor ideale pentru mine, iar momentele amuzante sunt des intalnite in cadrul proceselor de recrutare.

Din propria experienta, cele mai multe situatii amuzante pe care le poate avea un Recruiter sunt cele avute cu candidatii atunci cand acestia ajung in etapa unui interviu. Dar pe cat de amuzante pot parea, atat de surprinzator de gestionat pot fi.

De exemplu, la un interviu, atunci cand candidatul a fost intrebat care ar fi planurile lui din punct de vedere profesional acesta a raspuns ca si-ar dori sa isi gaseasca o iubita si sa se casatoareasca. Iesind recent dintr-o relatie, lucru pe care a tinut sa il precizeze, acesta parea foarte afectat. Discutia din cadrul interviului pentru el a parut mai degraba o sedinta de terapie decat un interviu, oricat de mult as fi incercat sa ii reamintesc acest lucru.

O alta persoana a urcat 3 etaje pentru a veni la interviu cu o geanta mare de cumparaturi in care avea 3 sticle de 2 l de apa pe care la plecare o tinea in brate ca si cum ar fi fost cel  mai de pret bun al sau. Desi am incercat, nu am reusit sa gasesc logica pentru care cineva ar face un asemenea efort, avand in vedere ca magazinul era la 20 de metri distanta.

In cadrul unui proces de recrutare un candidat a venit la interviu insotit de mama sa.  Crezand initial ca doamna doar l-a insotit pana la sediul nostru si nu are unde astepta, am invitat-o sa ia loc in sala de asteptare. Pe candidat l-am poftit in sala de interviu. Surpriza a venit in momentul in care am revenit in sala de interviu si i-am gasit pe ambii in sala asteptand sa incepem discutia. Desi i-am explicat doamnei si am insistat ca interviul trebuie sa aiba loc numai cu fiul dumneaei, nu am reusit sa o determin sa paraseasca incaperea. Astfel am avut primul interviu din cariera cu mama si fiul in care mama avea mereu grija sa completeze raspunsurile fiului si sa il descrie cum poate ea mai bine.

Unul dintre clientii nostri are sediul in aceeasi cladire, fiind situat 2 etaje mai jos. Acest lucru a dus la crearea unei situatii destul de amuzante si cu happy end. Datorita acestui lucru, un candidat nu a mai ajuns la interviul programat la noi, ci s-a oprit direct la biroul clientului cand a vazut numele acestuia pe usa. Partea buna a fost faptul ca in urma interviului angajatorul a fost impresionat de candidat, pe care l-a si angajat.

 

Pentru voi care a fost ultimul moment amuzant pe care l-ati avut la locul de munca si cum ati gestionat situatia?

Va asteptam cu un mesaj in care sa ne impartasiti experientele voastre. 😊

Semnat: Nicoleta Nedelea

No views yet

Scrie un comentariu aici