M
Să aplic la un internship?

Prea multă teorie…..metode vechi de predare…….informaţii care nu îşi mai au aplicabilitate practică…….joburi ce cer experienţă!!! Pare că ne învârtim într-un cerc. Există o prăpastie între şcoală, universitate şi cererea de pe piaţa muncii. Problema este ca în mediul universitar se pune accent pe informaţie, pe când formarea de abilităţi, atât de necesare, este uitată.

Ne intrebăm de multe ori de ce colegul nostru genial din prima bancă, care avea numai note de 10 a ajuns un mediocru angajat într-o firmă oarecare, pe când colegul care nu s-a remarcat în mod deosebit în şcoală are o afacere de succes. Ei bine, trebuie să avem mai mult decât cunoştinte pentru a reuşi pe piaţa muncii, trebuie să ne formam abilităţi.

Vă propun ca soluţie la avalanşa de teorie-  INTERNSHIP-ul. Internship-ul reprezintă perioada în care studentul sau absolventul se familiarizează cu specificul şi cultura unei organizaţii, cu tipul activităţii desfăşurate şi cu mediul de lucru în general. Avantajul principal al aplicării la un internship este acela că studentul/absolventul simte ce înseamnă activitatea în domeniul pe care şi l-a ales şi pe care îl cunoaşte doar la nivel teoretic. I se oferă posibilitatea să înveţe cum se face un lucru şi nu doar ce inseamnă sau cum se defineşte el.

Internship-ul a devenit din ce în ce mai mult chiar o metodă de selecţie de personal. Atunci când doresc să angajeze un student sau un absolvent, companiile oferă celor interesaţi posibilitatea de a participa la un intership. Este o metodă win- win, în ideea în care atât angajatorul are posibilitatea să urmarească evoluţia, adaptabilitatea, integrarea în echipă a participanţilor şi să îl aleagă pe cel potrivit, dar şi participanţii pot CEL PUŢIN să adauge la CV acea perioadă.

Internship-ul este o forma de angajare sau colaborare cu o firma pe o perioada scurta de timp (1-6 luni) si poate fi platit sau neplatit, dar cu siguranţă te aduce cu un pas mai aproape de un loc de muncă (în firma respectivă sau în alta).

PS: Şi intrarea mea în domeniul resurselor umane s-a făcut printr-un internship 🙂

Oana

No views yet

Tags: , , , , ,

Scrie un comentariu aici